4 starosti vašeho e-shopu, kterých se zbavíte podepisováním online

4 starosti vašeho e-shopu, kterých se zbavíte podepisováním online

27/04/2023 5 MIN. ČTENÍ

Provozujete e-shop? Pak určitě dobře znáte náročné ověřování identity zákazníků, kterým prodáváte zboží na splátky nebo drahé posílání dokumentů poštou. Jak zjistíte na následujících řádcích, když začnete podepisovat online v aplikaci Podpisovna, můžete tyto starosti hodit za hlavu. 
 

VÍCE O ONLINE PODEPISOVÁNÍ PRO E-SHOPY 

 

Konkurence ve světě e-commerce je obrovská, takže o krok před ostatními zůstane jedině ten, kdo které šetří čas, peníze a nervy pomocí nových technologií. Patří mezi ně i online podepisování dokumentů se 100% ověřením identity podepisujících.  
 

1. Podepisování objednávek zboží 
 

Pokud si od vás zákazník objedná zboží běžnou cestou na e-shopu nebo přes e-mail, nikdy nemáte jistotu, jestli vám objednávku odsouhlasil právě on, protože jste neověřili jeho totožnost. Snadno se tak stane, že se vám zboží vrátí zpátky.  

Naštěstí to má řešení – podepisovat objednávky zboží online s ověřením identity přes službu BankID nebo MojeID. Ověření identity pomocí těchto služeb nabízí i aplikace Podpisovna. Budete tak 100% vědět, který zákazník si zboží objednal a nevzniknou vám neočekávané náklady. 
 

2. Prodej zboží na splátky 
 

Z prodeje zboží na splátky se pro e-shop může stát hotové peklo, pokud zabředne v byrokracii. Vždyť jen skenování a archivace dokladů zákazníků je zdlouhavý a ubíjející proces.  

Když ale prodáte zboží na splátky pomocí online podpisu se spolehlivým ověřením identity (BankID a MojeID), žádné doklady skenovat ani archivovat nemusíte. Při podepsání objednávky totiž dojde ke 100% ověření totožnosti zákazníka – ověření identity přes služby BankID a MojeID funguje na principu digitální občanky
 

3. Ověření věku při prodeji alkoholu a dalšího zboží pro dospělé  

Jestliže se zákazníkem podepíšete objednávku zboží online v aplikaci Podpisovna, máte zároveň možnost ověřit jeho věk (datum narození), opět pomocí BankID nebo MojeID. 

To se vám bude hodit především v případě, že na e-shopu nabízíte alkohol či jiné zboží, které není ze zákona možné prodávat osobám mladším 18 let.  

 

Díky online podepisování se spolehlivým ověřením identity nepotřebujete od zákazníka naskenovat doklady, protože svůj věk prokáže právě pomocí digitální občanky v podobě BankID nebo MojeID. 
 

4. Podpis pracovních a jiných interních dokumentů 
 

Online podepisování se vám bude hodit nejen při papírování se zákazníky a dodavateli, ale také v rámci interních procesů
 

Online můžete podepisovat pracovní dokumenty se zaměstnanci, účetní doklady nebo cestovní doklady. Kromě hromady času ušetříte i spoustu peněz za posílání papírových dokumentů poštou. 
 

Nechte si implementovat aplikaci Podpisovna 

Vyřešte výše uvedené starosti jednou provždy. Rádi na váš e-shop implementujeme aplikaci Podpisovna, kterou budete moci používat pro online podepisování se zákazníky, dodavateli i lidmi uvnitř firmy. 

Implementace je rychlá, není potřeba kvůli ní dělat žádné další investice a tým Podpisovny vám se vším poradí. Pro více informací nám kdykoliv napište na e-mail info@podpisovna.cz

Odebírejte náš newsletter

comgate visa mastercard