Jak může firma i běžný člověk využít bankovní identitu? Tady je 7 tipů

Jak může firma i běžný člověk využít bankovní identitu? Tady je 7 tipů

21/12/2022 5 MIN. ČTENÍ

Ověřování věku zákazníků při prodeji alkoholu na e-shopu, uzavírání pojistných smluv na dálku nebo podepisování dokumentů online. To jsou jen některé ze situací, ve kterých bankovní identita (BankID) usnadňuje život firmám i běžným lidem. 

Bankovní identitu už má většina Čechů, dávno neslouží jen státu a úřadům. Navíc ji čím dál víc využívají také firmy a podnikatelé.  

Opravdu ale znáte možnosti jejího využití? 

Podepisování dokumentů online 

Chcete podepisovat dokumenty online a s jistotou vědět, s kým je podepisujete? Bankovní identita se o to postará. Pomocí BankID obě podepisující strany ověří svou identitu na pár kliknutí. Vyzkoušejte si spolehlivý online podpis klidně hned v aplikaci Podpisovna. 

PODEPSAT DOKUMENT ONLINE

Nakupování na e-shopu 

Prodej některého zboží (například alkohol) podléhá kontrole věku zákazníka. Ale jak věk jednoduše zkontrolovat, když takové zboží prodáváte přes e-shop? Tušíte správně, pomocí bankovní identity. 

Zákazník během objednávky použije své BankID údaje, a tím prokáže svou plnoletost. Rychle a jednoduše.  

Sjednání pojištění 

Pracovníci pojišťoven už se kvůli sjednání pojištění nemusí s klienty scházet osobně. Klienti pomocí BankID ověří svou totožnost, takže obě strany ušetří spoustu času. 

Portály zdravotních pojišťoven 

Není nic lepšího, než mít své zdraví pod kontrolou 24 hodin denně. Pomocí BankID se snadno přihlásíte do svého profilu na online portál zdravotní pojištovny, případně do portálů lékařských zařízení

Investice a finanční služby 

Plánujete investovat? Už kvůli tomu nemusíte chodit na pobočku do banky nebo investiční společnosti. Když ověříte svou identitu přes BankID, můžete začít investovat z pohodlí domova

Přihlášení do internetového bankovnictví 

Bankovní identitu Češi nejčastěji využívají pro přihlašování do svého internetového bankovnictví. Je to rychlé a bezpečné. Přihlašování do pomocí bankovní identity umožňuje většina českých bank

Vzdělávání 

Ověření totožnosti osob přes BankID využívají také instituce z oblasti vzdělávání a kultury. Mimo jiné Národní knihovna, která čtenářům umožňuje vzdálenou registraci pomocí bankovní identity. Pokud se tedy chcete stát novým čtenářem, nemusíte chodit osobně s občankou do knihovny. 

Využití bankovní identity pro firmy i jednotlivce je však mnohem víc. Pokud vás zajímají podrobnosti, zavítejte na web www.bankid.cz, případně nám napište na e-mail info@podpisovna.cz

Odebírejte náš newsletter

comgate visa mastercard